Over ons

60 jaar aksie met De Kargadoor

Laat je horen!

De Kargadoor is een plek om te horen en gehoord te worden. Wij geloven dat Utrecht een podium nodig heeft om naar elkaar te luisteren en elkaar te begrijpen. We zien de noodzaak maatschappelijke verschillen in de samenleving te overbruggen om samen, als één geluid, verandering teweeg te brengen.

Al 60 jaar dient De Kargadoor als dé verbindende factor in de stad. We inspireren, verrijken en zetten aan tot nadenken door samen te werken met maatschappelijke organisaties en een broedplaats te creëren voor onafhankelijke makers. Dit doen we met ruim 40 vrijwilligers die uit alle hoeken van Utrecht samenwonen om de visie van De Kargadoor uit te dragen.

Die visie is: anders! Wij geloven in de underdogs, in de doeners die durven en de stemmen die net wat anders laten horen. Met een divers maatschappelijk en cultureel programma bieden we deze verhalen een podium of stellen we kantoor- en vergaderruimtes open om verhalen te laten ontwikkelen en te broeien. Het kan, bij De Kargadoor.

60 jaar aksie vieren we met

maart: Feminisme

Feministen zijn we het hele jaar door, maar in maart schijnt De Kargadoor wat extra licht op vrouw zijn!

We werken samen met Women's March The Netherlands, Utrecht in Dialoog, KSU Basta, Movies that Matter en meer. En natuurlijk zijn we op 9 maart te vinden in Amsterdam tijdens de mars.

april / mei: Vrijheid

In april en mei viert De Kargadoor de vrijheid. Wat betekent vrijheid en op welke manier beperken we onze vrijheid en die van anderen?

Waarom blijft vechten voor vrijheid belangrijk en hoe kunnen we ons bewuster zijn van onze vrijheid, wat zo normaal lijkt te zijn.

juni: Liefde

Hoe beter de zomer in te gaan dan met liefde! In juni viert De Kargadoor de liefde voor jezelf maar ook voor een ander. Welke ander je ook kiest.

Voor dit thema gaan we samenwerken met verschillende LHBTQI+ partners en vieren we natuurlijk Canal Pride en Midzomergracht Festival mee!

september / oktober: Duurzaamheid

Dit culture seizoen gaat De Kargadoor duurzaam. Samen met buur Milieucentrum gaan we het thema van verschillende kanten bekijken met interessante evenementen.

Ook gaan we onderzoeken hoe we onszelf duurzamer kunnen maken. We houden onszelf een spiegel voor en maken een manifest met duurzaamheidsdoelen voor de komende jaren!

november / december: Broedplaats

Makers, deze is voor jullie! De Kargadoor gaat terug naar het begin om haar waren plek in Utrecht op te eisen: een broedplaats voor (jonge) makers.

De Kargadoor is een plek om te horen en gehoord te worden en de opstap naar een groter podium. We eindigen het jaar sterk, laat je horen!

Blijf op de hoogte.

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van onze jubileumprogrammering.

Meer 60 jaar Aksie  | Over Ons |  www.kargadoor.nl  |    website door studio DOLS