Jubileum agenda

Voor de underdogs, de doeners die durven
en de stemmen die net wat anders laten horen

Agenda

Dinsdag 4 juni: KargaCinema - Paris is Burning

Yas! Deze maand vieren we de liefde. Want iedereen moet kunnen liefhebben zoals hij of zij wil, maar iedereen heeft ook het recht op zelfliefde. Leven en laten leven. Daarom starten we deze maand met een vertoning van de documentaire Paris is Burning.

Over de film: Paris Is Burning is een Amerikaanse documentairefilm uit 1990, geregisseerd door Jennie Livingston. Paris is Burning is een kijk in de ballroom scene in de jaren tachtig in New York, waar de (veelal) donkere, LHBT-gemeenschap bij elkaar kwam om fantasieën te vieren en uit te groeien tot legendes.

Deze vertoning is gratis toegankelijk!
gratis

Donderdag 13 juni: BASTA! Oh My God

"We are not fluent in each other's native language, but..."

The film is a montage of interaction and artistic cooperation between two contrast identities at different spaces in Utrecht.

It reflects our capacities of communication beyond language barriers and provoke a more inclusive society.

KSU invites everyone to De Kargadoor on the 13th of June for the premiere of Yingyi Wu's documentary exploring communication beyond barriers. Movie and live performance from the author, and discussions afterwards.

gratis

Maandag 17 juni: KargaLunch

Ben je een buurvrouw of buurman en zit je alleen thuis? Werk je als ZZP'er thuis of in een koffiezaakje en heb je wel wat behoefte aan een leuk gesprek? Kom tussen de middag lunchen bij De Kargadoor.

De KargaLunch bestaat uit brood, beleg (zoet en hartig) en een (non-alcoholisch) drankje naar keuze. We houden het basic en gaan voor de nieuwe ontmoetingen.
5,-

Maandag 17 juni: Duurzame Week - Duurzame Zelfbouw

Verhuizen, wat een gedoe! Kan 't ook duurzaam?

Tijdens deze workshop leer je van alles op het gebied van duurzame zelfbouw. Een locatie, financiering, regelgeving, soorten bouw en materiaalkeuzes, het komt allemaal aan bod in deze workshop!

We gaan in op de verschillend tussen duurzaam gebruik en duurzaam bouwen.

gratis

Woensdag 19 juni: Duurzame week: Filmvertoning ‘Gewoon Fietsen'

Hét vervoersmiddel zonder CO₂-uitstoot en ook het minst belastend voor het milieu, we hebben het natuurlijk over de fiets.

Duurzame transport staat centraal tijdens dit programma. Hoe richten we openbare ruimtes in, voor al die fietsen? Zijn er genoeg fietsparkeerplekken? Wat doen we met Whatsappende fietsers die gevaarlijke verkeerssituaties veroorzaken?

Kijk mee naar de documentaire 'Gewoon Fietsen' en doe daarna mee met de interactieve paneldiscussie. Onze deskundige zijn: Jeroen Dirks, fervent fietser en journalist, en Marijn Kik, adviseur mobiliteitsbeleid bij de gemeente Utrecht.8,50

Donderdag 20 juni: Queering Friendships Speed Dating

Wij willen op zoek naar een meer duurzame en bewuste vorm van (vriendschappelijk) ontmoeten en contact leggen. Queer vriendschappen voor de langere termijn, verder bouwen aan een zorgzame community - dat idee. Is dat ook iets waar jij behoefte aan hebt?

Dan willen wij je bij De Kargadoor een plaats aan tafel aanbieden. Een veilige plek om gelijkgestemden te ontmoeten, zonder dat dat daar direct romantische verwachtingen aan verbonden hoeven te zijn. We zetten in op een avond vol goede gesprekken en interessante ontdekkingen.

Misschien ontmoet je wel de juiste mensen om samen mee naar het Midzomergrachtfestival, dat de dag na ons event begint, te gaan. Dat zou een leuke bonus kunnen zijn!
5,-

Vrijdag 28 juni: Utrecht in Dialoog - Uit De Kast

Uit de kast komen is als jonge LHBTQI-er niet altijd even makkelijk. Hoe kom je uit de kast, welke veranderingen brengt het teweeg voor jou en mensen om je heen? Hoe kun je een veilige omgeving creeren voor mensen om openlijk te spreken over seksualiteit?

Hier gaan we tijdens deze Utrecht in Dialoog over in gesprek. Dit dialoog is deel van het Midzomergracht Festival en is voor iedereen toegankelijk. Wil je praten over jouw persoonlijke coming out verhaal of wil je gewoon meer te weten komen over hoe je een coming out ervaring veilig kunt laten voelen voor anderen? Wees welkom!

gratis

Verhaal: Door de jaren heen

Voor dit interview verlaten we De Kargadoor en gaan per fiets richting De Bilt. Waar komen we terecht? In het woonhuis van Carla, met een groot rood bord van de PvdA in de voortuin en een uitzicht op een weiland in de achtertuin.

Net als de Dolle Mina beweging begint dit avontuur ook gewoon in een huiskamer met de zussen Carla en Connie.

Over ons

Laat je horen! Met dit jubileum slaat De Kargadoor een bijzondere nieuwe richting in. Vol met inspiratie van het verleden, vol met sterk geluid voor de toekomst.
Blijf op de hoogte.

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van onze jubileumprogrammering.

Meer 60 jaar Aksie  | Over Ons |  www.kargadoor.nl  |    website door studio DOLS