Jubileum agenda

Voor de underdogs, de doeners die durven
en de stemmen die net wat anders laten horen

Agenda

Woensdag 20 februari: 60's met Geert Buelens

Met schrijver Geert Buelens gaan we Utrecht van de jaren zestig in. Een tijd van de nozems en de provo's, The Beatles, de minirok én het groeien van De Kargadoor!

Buelens laat zien hoe grote geopolitieke en culturele ontwikkelingen in elkaar grepen en zorgden voor een omwenteling van waarden. Zo werd de populaire cultuur geboren die tot vandaag zowel inspireert als controversieel is. Te lezen in zijn boek 'De Jaren Zestig', binnenkort in de werfkelder van De Kargadoor.

gratis

Zaterdag 9 maart: Women's Gold

Women’s gold is een ‘observational film’, die het verhaal verteld van de sheaboter producerende vrouwen in Tampe-Kukuo, een gemeenschap aan de rand van Tamale. De hoofdstad van de Northern Region in Ghana.

Deze documentaire verkent ideeën van ‘social safe space’, gevoel van eigenwaarde en het verkrijgen van meer dan alleen materiele/financiële onafhankelijkheid, gelinkt aan het maken van shea boter. De groeiende vraag in het westen betekent grotere productie, exporteren van de boter en groeiende winst, maar het betekent ook dat deze vrouwen ‘safe space’ niet gegarandeerd is in de toekomst.gratis

Donderdag 7 maart: Utrecht in Dialoog - Gelijke Rechten

Utrecht in Dialoog komt naar De Kargadoor! Op donderdag 7 maart gaan we in gesprek over gelijke rechten. Wat betekent mannelijkheid en vrouwelijkheid en is het opkomen voor gelijke rechten, of vrouwenrechten, nodig?

Met oog op International Women’s Day en The Women’s March in Amsterdam nodigen we iedereen uit om in hartje Utrecht te komen praten over wat vrouwenrechten betekenen, zowel voor mannen als vrouwen. Alle mannen en vrouwen uit Utrecht, wees welkom om je stem te laten horen!

gratis

Dinsdag 12 maart: Movies That Matter - Wadjda

Wadjda (10) woont met haar ouders in een buitenwijk van Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. Ondanks haar conservatieve omgeving is Wadjda een speels kind dat regelmatig grenzen opzoekt. Wanneer het meisje een mooie groene fiets wil hebben, is haar moeder daar op tegen: wat zou de gemeenschap ervan denken? Fietsen is immers niet gepast voor een meisje.

De winnaar van de Publieksprijs van het Rotterdams filmfestival van 2013 is een enorme feelgoodmovie. De eigengereide Wadjda uit Riyad zet alles op alles voor een groene fiets. Jongens mogen toch ook fietsen? Waarom zij dan niet? Wadjda is de eerste lange speelfilm van een vrouwelijke regisseur uit Saoedi-Arabië.

gratis

Verhaal: Door de jaren heen

Van de eerste Pann-feesten tot illegale radiozenders op het dak: Wilbert de Greeve heeft het allemaal gezien. Eerst als bezoeker, die bij De Kargadoor zijn ‘bloedgroep’ ontmoette, daarna als vervangend directeur en nu als vrijwilliger.

We gingen met Wilbert de geschiedenis van De Kargadoor en cultureel Utrecht in.

Over ons

Laat je horen! Met dit jubileum slaat De Kargadoor een bijzondere nieuwe richting in. Vol met inspiratie van het verleden, vol met sterk geluid voor de toekomst.
Blijf op de hoogte.

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van onze jubileumprogrammering.

Meer 60 jaar Aksie  | Over Ons |  www.kargadoor.nl  |    website door studio DOLS