Jubileum agenda

Voor de underdogs, de doeners die durven
en de stemmen die net wat anders laten horen

Agenda

Donderdag 25 april: Symposium De toekomst van biculturele LHBTQI+ in Nederland

Colored Collective komt naar De Kargadoor met een het landelijke symposium biculturele LHBTQI+. In zware tijden zoals nu is het des te belangrijker om een gezamenlijke vuist maken en elkaar op te zoeken. Deze avond staat in het licht van verbinding en krachten bundelen.

Colored Qollective is een collectief opgericht voor en door LHBTQI+ personen van kleur. Het doel is om daarin een duurzame en veilige gemeenschap op te bouwen, waarin we uitgaan van onze gemeenschappelijke verhalen en strijd, maar waarin ook ruimte en respect is voor onze verschillen. Hierbij proberen wij een ieder in zijn eigen kracht te zetten.
gratis

Donderdag 25 april: Utrecht in Dialoog 'Vrij van Kritiek

Elke dag maken we nieuwe keuzes. Van welke kleren die je die dag aantrekt tot wil je wel kinderen krijgen; in hoeverre maak jij die keuze echt zelf? Hoe laten we ons leiden door wat anderen vinden, of hoe de maatschappij denkt dat we ons leven moeten inrichten?

Donderdag 25 april keert Utrecht in Dialoog terug naar De Kargadoor voor een dialoog over het thema 'Vrij van Kritiek'. Hoewel advies van anderen ons ook helpen te groeien, zit er veel waarde in het ontdekken van nieuwe wegen zonder bang te zijn voor kritiek. In dit dialoog onderzoeken we welke kritiek ons beïnvloedt, hoe we omgaan met kritiek en wat we doen om obstakels te overkomen en onze eigen lijnen te volgen.gratis

Woensdag 8 mei: KargaCinema 'NO'

Wat betekent vrijheid voor Nederland, waar democratie en je stem laten horen een gegeven is? Met belangrijke verkiezingen in maart en mei is 2019 een bijzonder jaar waar de toekomst van Europa alle richtingen op kan gaan. Daarom in deze KargaCinema, de film NO uit 2012.

De film: Wanneer de Chileense militaire dictator Augusto Pinochet, onder internationale druk, oproept tot een referendum over zijn presidentschap van 1988, haalt de oppositie de jonge onbezonnen reclameman Rene Saavedra over om als speerpunt te dienen voor hun campagne. Met weinig middelen en onder constante controle van bewakers, bedenken Saavedra en zijn team een gedurfd plan om de verkiezingen te winnen en hun land te redden van de onderdrukking. Deze vertoning is gratis toegankelijk!

gratis

Donderdag 9 mei: Culture Vultures

Two songwriters of Istanbul’s alternative music scene Yank & Selim are merging powers in lowlands. Rearranging and performing pieces from both songwriters, Yank & Selim present an hour of music that is a fine mixture of feelings and genres, sang in Turkish.5,-

Verhaal: Door de jaren heen

Van de eerste Pann-feesten tot illegale radiozenders op het dak: Wilbert de Greeve heeft het allemaal gezien. Eerst als bezoeker, die bij De Kargadoor zijn ‘bloedgroep’ ontmoette, daarna als vervangend directeur en nu als vrijwilliger.

We gingen met Wilbert de geschiedenis van De Kargadoor en cultureel Utrecht in.

Over ons

Laat je horen! Met dit jubileum slaat De Kargadoor een bijzondere nieuwe richting in. Vol met inspiratie van het verleden, vol met sterk geluid voor de toekomst.
Blijf op de hoogte.

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van onze jubileumprogrammering.

Meer 60 jaar Aksie  | Over Ons |  www.kargadoor.nl  |    website door studio DOLS